Over gouden juwelen en diamanten Antwerpen

Een groet uit Antwerpen , de Wereldhoofdstad van de Diamant !

Graag willen wij ons even voorstellen. Onze diamantexpert en CEO is Rob van Beurden , een lid van de Diamantbeurs met meer dan 33 jaar ervaring in de diamanthandel .

diamant loupe

We hebben kantoren in Antwerpen en Londen. Onze klanten krijgen de zelfde handelsprijs of ze nu bij ons kopen in Antwerpen of in een van onze andere vestigingen. Voor inwoners van de EU  geldt dat het BTW-tarief lager ligt in Londen dan in Antwerpen .

We hebben geen echt " sales " personeel, maar we hebben diamant-professionals zoals Céline Gouwy , de gemmoloog die tevens verantwoordelijk is voor de activiteiten in London


Wij bieden u :

De top 1% van alle geslepen diamantkwaliteit voor een maximum ‘light-performance’. Klassieke en meer eigentijdse ontwerpen, gemaakt door onze goudsmeden. Gratis nazorg inclusief het op maat brengen van uw ringen alsook het algeheel onderhoud van de aangekochte juwelen. Lifetime trade-up garantie (onder voorwaarden ) .

Onze passie is het verwerken van de ruwe steen tot een geslepen diamant waarin een maximum aan lichtreflectie is bereikt.

Een gesprek met Rob van Beurden , CEO van Diamond House:

Rob , als de diamant expert van het bedrijf, kan je me vertellen waarom Diamond House een naam is die ik zou vertrouwen in de diamantsector?


Rob : Goeie vraag, en het antwoord ligt binnen ons hoofdkantoor hier in Antwerpen; het maakt onderdeel uit van de Antwerpse Diamantwijk. Twee, de beroepsorganisaties waartoe we behoren en zaken mee doen en drie, onze service. Waar wil je beginnen?

Ik wil graag beginnen met waar u zich bevindt. Wat houdt dat in dat Antwerpen vertrouwen uitstraalt als centrum van de diamantgemeenschap?

Rob: Antwerpen is de diamanthoofdstad van de wereld, en heeft met 60-65 % het grootste aandeel in de internationale diamantmarkt. Veel deals in deze sector worden door een handdruk beslist, dus als je geen betrouwbaar lid van de diamantgemeenschap bent, ben je géén lid van de diamantgemeenschap - punt. Ik ben ondertussen een geaccepteerde en gereputeerde partner in de Antwerpse diamantgemeenschap, en dit als sinds 1983. Al onze diamanten op 0,5 karaat of boven komen bovendien met een onafhankelijk certificaat.

Dat is goed - de diamanten ik koop van Diamond House zijn voorzien van een certificaat dat is uitgegeven door de meest gereputeerde laboratoria in de wereld. Maar waar begin ik, of hoe weet ik wat voor soort diamanten of sieraden te kopen?

Rob: Dat is waar onze service in beeld komt. Wij zijn geen hard-salesorganistaie . Wij geloven dat de beste klant een geïnformeerde klant is en dat onze mensen experten zijn op het gebied van diamant, gemmologie in zijn geheel, of in juwelen. Deze mensen staan steeds tot hun dienst.

Wat als ik over straat loop en zeg bij Tiffany eenzelfde juweel vindt aan een lagere prijs?


Rob: Ik zou zeggen kopen! Maar de kans is groot dat  dat niet zal gebeuren. Zoals je overigens kunt verwachten met alle concurrentie. Antwerp-sourced diamanten zijn 30% tot 50 % goedkoper dan die je zou vinden bij uw plaatselijke juweliers.

Zijn diamanten echt een goede investering?

Rob : Als de aanschaf u redelijk leek, dan zeker! Maar verstandig daarbij is klassieke , tijdloze sieraden te overwegen zoals bijvoorbeeld eenvoudige solitaire ringen , oorbellen en hangers. Dat zijn de modellen die u de komende 50 jaar nog kunt dragen en die als tijdloos worden beschouwd. Het laat zelfs uw dierbaren toe om er nog later van te genieten. Maar als u uw sieraden achter in de kast legt of het daglicht niet meer gunt, dan was het geen bijzondere investering.

OK, dus je hebt me goed advies gegeven en ik heb de diamanten of sieraden uitgezocht die aan mijn verwachtingen en aan mijn budget voldoen. Hoe weet ik of mijn on - line transactie veilig zal zijn - dat jij mijn geld en ik mijn aankoop thuis krijg?

Rob : Ja , online kopen vraagt soms moed. Maar ik kan u verzekeren dat onze financiële staat en reputatie onberispelijk is. Onze bancaire partner is de Antwerp Diamant Bank. " Diamond House biedt ook escrow diensten voor maximale beveiliging op hogere aankoopbedragen. Voor degenen die op korte afstand van Antwerpen of Londen wonen, is er het voordeel van de web-to-shop mogelijkheid; u vond ons op het net maar geeft er de voorkeur aan om ons ‘live’ te ontmoeten . Antwerpen en Londen zijn bovendien bijzonder romantische steden waarin u uw partner in de perfecte omgeving ‘The Rock’ kunt aanbieden.

Hoe ontvang ik mijn diamant of juweel?

Rob : U zult uw diamanten of sieraden volledig verzekerd via Federal Express krijgen. Verzending en verzekering zijn gratis binnen de EU. Zendingen naar de VS worden aangeboden voor een vast bedrag van € 130 euro.

Wat als mijn aankoop arriveert en het stelt me teleur?

Rob : met onze gemmoloog en experts , met onze Meester Goudsmid en online catalogus, hopen we dat dat zal niet gebeuren ! Maar als dat zo is , en je bent niet tevreden met uw aankoop, biedt DH een 7-daagse geld terug garantie – zoals bepaald in de EU wetgeving.

Rob : Vergeet niet, dat wanneer je vragen hebt over wat dan ook, om ons te bellen of te e - mailen . Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nogmaals: een goed geïnformeerde klant is de beste klant. Wij van Diamond House staan bekend om ons hoog niveau van vertrouwen en onze reputatie binnen de diamantindustrie en we willen dat hetzelfde niveau van vertrouwen met u. Ook willen we dat het makkelijk en veilig voor u is om zaken met ons te doen, en dat vindt u terug via een beveiligde transactie-service in onze onlinewinkel.

We kijken ernaar om u binnenkort te ontmoeten.


Diamond House is een dochteronderneming van Diamond House Jewellery BVBA .