De Diamantbeurs

Diamantbeurs antwerpen​Antwerpen huisvest al meer dan 500 jaar een bloeiende diamanthandel en- industrie. Vandaag de dag is deze stad uitgegroeid tot 's werelds belangrijkste diamantcentrum, met 60 % van de diamantactiviteit in de hele wereld.

Het Antwerpse diamant centrum is gelegen vlakbij het Centraal Station van Antwerpen, waar duizenden diamantairs zowel ruwe en geslepen goederen ter waarde van miljarden dollars verhandelen. Als je het per dag uitrekent verandert ongeveer usd 175 mio aan diamanten van eigenaar. Hun activiteit is gebaseerd op een traditie en regels die al vijf eeuwen duurt, en waarmee ze haar professionele expertise ter beschikking van klanten en bezoekers uit alle delen van de wereld stelt.

Bovendien zijn de 1500 diamant bedrijven en de 250 slijperijen zo gelegen in dit gebied, dat ze samen het geheel vormen van de unieke diamantinfrastructuur waar Antwerpen zo gekend voor is. Alle handelsactiviteiten worden gereguleerd door erkende professionele organisaties, waarvan de Diamantbeurs de belangrijkste internationale ontmoetingsplaats is waar haar 1.500 leden bestaande uit tientallen nationaliteiten garant staan voor ethiek en betrouwbaarheid.

De Diamantbeurs van Antwerpen werd opgericht in 1904 en is de centrale ontmoetingsplaats voor allen die betrokken zijn bij de diamanthandel. Het heeft meer dan 1.500 leden waarvan de activiteiten variëren van trading en productie, onder handelaars, fabrikanten en makelaars uit alle hoeken van de wereld.

Leden moeten voldoen aan een strikte gedragscode, gereguleerd door regels en statuten van de Beurs. Dit garandeert de hoogste norm van professionaliteit en ethiek en biedt aan de kopers en bezoekers de garantie dat de handel correct en integer zal worden gevoerd.

Lid zijn van de Diamantbeurs is voor een diamantair het hoogste voorrecht en de grootste erkenning van zijn verantwoordelijkheid en kennis.

Indien u naar mijn reputatie wilt vragen, aarzel dan niet om de DiamantBeurs te contacteren.

 

Contact


Diamantbeurs van Antwerpen
Pelikaanstraat 78
B-2018 Antwerp


Tel: +32 (0) 3 233 5313

Rob van Beurden's aansluitingsnummer is VAN2414