Kennis over diamant: Certificaten

Een diamant "certificaat" is het kwaliteitsrapport. Weten welke lab dat rapport heeft uitgegeven is belangrijk, omdat diamantbeoordeling niet is gestandaardiseerd of gereguleerd. Het gewicht van een diamant (1ct = 0.2gr) is te meten, net zoals de fluorescentie, de verhoudingen, de afmetingen, en de symmetrie. Maar, een diamant gerapporteerd als F in kleur beoordeeld door een "zwak" laboratorium zou G, H of lager kunnen ontvangen op een gerenommeerd lab. Sommige laboratoria melden zelfs niet alle gegevens. Sommige geven zelfs geen beschrijving of cijfer voor het slijpsel. Deze verschillende normen en praktijken kunnen verwarrend zijn voor de consument.

Diamond House steunt daarom de laboratoria van de GIA, HRD, en AGS voor alle diamanten 1.00ct +

Voor alle diamanten tot 0.99ct ondersteunen wij GIA-HRD-IGI, en AGS.

 

De Hoge Raad voor Diamant

De Hoge Raad voor Diamant ( Hoge Raad voor Diamant , HRD ) is een non-profit organisatie dat ten dienste staat van de Belgische diamanthandel en- industrie.

De HRD fungeert niet alleen als vertegenwoordiger en spreekbuis van de diamantsector, de verschillende afdelingen bieden ook een breed scala van diensten  aan de diamantgemeenschap.

Een van deze is de HRD Certificaten afdeling, opgericht in 1976 als reactie op de groeiende vraag naar betrouwbare diamant certificaten. Op dat moment bestonden er een groot aantal diamant laboratoria. Op het gebied van nomenclatuur en indelingsmethoden echter heerste er grote verwarring, waardoor het erg moeilijk werd voor de consument en zelfs voor de professionele diamantair om de waarde en betekenis van een certificaat te beoordelen.

Het werd opgericht in 1972 in samenwerking met de Universiteit Antwerpen ( Rijks Universitair Centrum Antwerpen , RUCA ) .

De HRD was niet de enige organisatie die het belang van goede kwaliteitsbeschrijvingen realiseerde. De World Federation of Diamond Bourses ( WFDB ) en de International Diamond Manufacturers Association ( lDMA ) waren ook van mening dat een duidelijk en goed onderbouwd systeem voor het sorteren van geslepen diamant dringend nodig was.

In februari 1996 werd de HRD Certificatenafdeling het eerste diamantlab in de wereld, dat officieel geaccrediteerd werd volgens de normen EN 45001 , ISO / IEC Guide 25 en de relevante bepalingen van ISO 9002 voor het kwaliteitsonderzoek van geslepen diamant ( Beltest certificaat Nr . 047 ) .

ISO 9002 is een internationale standaard voor het beheer van kwaliteitssystemen.

Contact Informatie:

Hoge Raad voor Diamant - HRD
Hoveniersstraat 22
B - 2018 Antwerpen
België

Tel: (32) 3 222 05 11
Fax: (32) 3 222 07 24
Email: info@hrd.be

Aansluitingsnummer Diamond House: 6012

International Gemmological Institute

Opgericht in Antwerpen , New York , Bangkok , Mumbai en Tokio , is IGI momenteel uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke gem- en taxatie lab  ter wereld. IGI is geroemd voor haar kwaliteit, uitgebreide ervaring en know-how.

Het International Gemmological Institute ( IGI ) is het oudste instituut in zijn soort in Antwerpen, en werd opgericht in 1975. Samen met haar zusterlaboratorium in New York , is het een van de meest toonaangevende gemmologische instellingen ter wereld .

Uitgegroeid van een personeelsbestand van 3 naar momenteel bijna 500 professionele medewerkers met een toewijding aan een uitmuntendheid, ongeëvenaard in Antwerpen , New York , Bangkok , Mumbai en Tokio . Vandaag drukt IGI ongeveer 1 mio certificaten per jaar!
Vandaag vertrouwen duizenden juweliers , winkels, verzekeringsmaatschappijen, internet verkooporganisaties en postorderbedrijven op de  rapporten van IGI.

IGI Heden & Verleden

IGI werd opgericht in Antwerpen in 1975. Gelegen in het hart van de diamantwijk in dit zo belangrijke knooppunt van de diamantindustrie, heeft IGI Antwerpen een reputatie opgebouwd als internationale autoriteit bij de wetenschappelijke analyse en certificering van diamanten en andere edelstenen. In 1980 opende IGI haar laboratorium in New York om aan de toenemende vraag in de Verenigde Staten voor gem certificering te beantwoorden.

Slechts een jaar later, werd International Gemmological Information , een divisie van IGI New York opgericht speciaal voor de afgifte van onafhankelijke gemmologische taxaties en identificatie-rapporten voor edele metalen en sieraden.

In 1982 startte IGI zijn eigen gemmologische school in Antwerpen om haar kennis en ervaring met andere professionals en liefhebbers van edelstenen te delen. De intensieve cursussen ‘diamanten en gekleurde stenen’ worden vandaag de dag bijgewoond door studenten van over de hele wereld. Seminars worden tevens georganiseerd in New York.

Vandaag is IGI met haar activiteiten in Antwerpen , New York , Bangkok , Mumbai en Tokio het grootste onafhankelijke , internationaal erkende certificaatinstituut ter wereld en biedt het een volledige waaier van diensten voor professionals , bedrijven en particulieren over de hele wereld .

Contact Informatie:

IGI België - World Head Office
Schupstraat 1
2018 Antwerp
BELGIUM

Tel: +32-3-231.68.45
Fax: +32-3-232.07.58
Email: info@igiworldwide.com

 

Het Gemological Institute of America, of GIA, is een non-profit instituut dat is gewijd aan onderzoek en onderwijs op het gebied van edelsteenkunde en sieraden. [1] Opgericht in 1931, is het de missie van GIA om alle kopers en verkopers van edelstenen te beschermen door het instellen en in stand houden van de normen die worden gebruikt om de hoogwaardige kwaliteit van de edelsteen te garanderen. Het instituut doet dit door middel van onderzoek, en van identificatie van edelstenen en van diamant. Verder voorziet GIA in een uitgebreide dienst aan cursussen en educatieve programma’s. Via haar wereldberoemde bibliotheek en experts ter zake, fungeert GIA als een bron van edelsteen- en juweelinformatie voor de handel, het publiek en de wereldwijde media.
In 1953 ontwikkelde de GIA zijn International Diamond Grading System en de vier C's (maaksel, helderheid, kleur en karaatgewicht) als een standaard
Vandaag de dag zetelt het instituut met hoofdkantoor in Californië (Carlsbad) en opereert het vanuit 14 landen, met 12 campussen, zeven laboratoria en vier onderzoekscentra wereldwijd.

Contact Informatie:

GIA World Headquarters
The Robert Mouawad Campus
5345 Armada Drive,Carlsbad, CA 92008
Call: +1 800 421 7250
Call: +1 760 603 4000

Fax: +1 760 603 4080